ULUBEY BELEDİYE BAŞKANI İSA TÜRKCAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

baskan kurban mesaji

30 Temmuz 2020 - Perşembe

_________________________________

 

Değerli Hemşehrilerim;

İslam âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı, Millet olarak mutluluğumuzun doruğa çıktığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir.

Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Bu sene ne yazık ki buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derin etkilerini yaşadığımız salgın nedeni ile bu seneki bayram kutlamalarımızda el öpmek yerine sevgimizi göstermeli, kontrollü sosyal hayatı alışkanlık haline getirmeliyiz. Vatandaşlarımızdan ricam; kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için maskesiz sokağa çıkmasınlar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet etsinler. Uzun yola çıkacak hemşerilerimizden de trafik kurallarına dikkat ederek önce kendilerinin, sevdiklerinin ve hiç tanımadıkları insanların hayatlarını korumalarını önemle rica ediyorum.

Kurban Bayramı sonrasında başlayacak olan ve halkımız için önemli bir geçim kaynağı olan Fındık Hasat Döneminin ilçemizde, şehrimizde ve bölgemizde bol ve bereketli geçmesini diliyorum.

Bu topraklarda bir ve bütün olarak yaşadığımız bayram coşkusu ve mutluluğunu gösterdikleri kahramanlığa borçlu olduğumuz aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnet dualarıyla anıyorum. Ulubeyli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

İSA TÜRKCAN

Ulubey Belediye Başkanı